Utrecht eert Di Tommaso met zege én vier treffers

Reacties

Op een middag die in het teken van herdenken stond, heeft FC Utrecht David di Tommaso passend geëerd met een zege en vier treffers tegen Heracles Almelo (4-2), corresponderend met het rugnummer van de Fransman.

Utrecht eert Di Tommaso met zege én vier treffers

Exact tien jaar geleden overleed verdediger Di Tommaso (26) in zijn slaap. Reden voor FC Utrecht om uitgebreid stil te staan bij 'de grootste nederlaag' uit de clubhistorie, zoals Jean-Paul de Jong de tragedie tijdens de herdenkingsbijeenkomst destijds verwoordde. Toen was hij aanvoerder, nu assistent-trainer. Het was net als toen koud en guur in het stadion.

Na een indrukwekkend eerbetoon aan Di Tommaso, onder het toeziend oog van zijn familie, moest de wedstrijd tegen Heracles Almelo de herdenkingsmiddag opluisteren met sportief succes. Maar alleen een paar wilde minuten onder leiding van Nacer Barazite zorgden aanvankelijk voor de nodige opwinding bij het thuispubliek in Stadion Galgenwaard.

Voorsprong
Barazite zette zelf een aanval op, waarna hij via Sébastien Haller, Yassin Ayoub en opnieuw Haller de bal voor zijn voeten kreeg en via de binnenkant van de paal in het doel duwde. Drie minuten later pegelde hij raak na een swingende passeerbeweging, waarmee hij hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand omzette in een 2-1 voorsprong.

Heracles was voor rust namelijk aan de leiding gekomen via Iliass Bel Hassani, die op aangeven van Oussama Tannane een snelle counter bekroonde met een treffer. En de situatie oogde nog beroerder voor de thuisclub toen Kevin Conboy zich vergreep aan Tannane en zijn tweede geel zag. Tannane ontpopte zich sowieso tot grote kwelgeest van Utrecht, want na de dubbelslag van Barazite maakte hij ook de 2-2.

Voorafgaand aan het duel werd er uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van David di Tommaso, zondag exact tien jaar geleden. Op de foto omarmt ex-Utrechter Alje Schut weduwe Audrey.
Voorafgaand aan het duel werd er uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van David di Tommaso, zondag exact tien jaar geleden. Op de foto omarmt ex-Utrechter Alje Schut weduwe Audrey.

Met een man minder op het veld, een 2-2 stand op het bord en Barazite al uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd leek de ceremonie te eindigen met een remise. Maar op de bijzondere middag kwamen bij de thuisclub in de laatste minuten toch nog extra krachten naar boven. Toen Haller de 3-2 maakte en ook nog een vierde binnen schoof, werd met de landgenoot van Di Tommaso een tweede Man van de Wedstrijd uitgeroepen.

Onder luid gezang voor de veel te vroeg overleden nummer 4 van Utrecht werden de laatste minuten van deze voetbalmiddag nog erg emotionele. Maar daarbij wel met een grote glimlach, zoals Di Tommaso tot op de dag van vandaag in Utrecht herinnerd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.