Utrecht biedt Sarota extra steun met nieuwe verbintenis

Adam Sarota heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd tot de zomer van 2017. De huidige verbintenis van de Australische middenvelder, die momenteel kampt met een knieblessure, liep tot medio 2015. De clubleiding wilde zijn contract in een vroeg stadium verlengen om de revalidatie van de international te bevorderen.

Utrecht biedt Sarota extra steun met nieuwe verbintenis

'Wij wilden Adam de rust geven om aan zijn herstel te kunnen werken', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. 'Door nu al het contract te verlengen, kan hij zich volledig richten op zijn revalidatie. Het vastleggen van een basisspeler als Sarota is een sportieve investering van de club.'

'Met zijn mentaliteit en voetbalkwaliteiten past hij goed bij de club. Bovendien is hij één van onze internationals en daar zijn we trots op', vervolgt Van Schaik. Sarota werkte enige tijd aan zijn herstel in eigen land, maar revalideert nu weer op Sportcomplex Zoudenbalch.

Ook de dynamische middenvelder is zeer verheugd met zijn nieuwe contract in de Domstad. 'Ik ben dolblij met de waardering en het vertrouwen om nog vier jaar hier te kunnen spelen', zegt Sarota. 'Mijn blessure kwam op een erg ongelukkig moment. Daarom ben ik extra blij dat de club mij een nieuw contract aanbiedt.'

'Ik wil zo snel mogelijk weer belangrijk zijn voor FC Utrecht en daarna hoop ik natuurlijk ook weer in beeld te komen bij het Australisch elftal, dat zich heeft geplaatst voor het WK 2014 in Brazilië', besluit Sarota, die dit seizoen achttien keer in actie kwam tijdens de competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen