Uth rond met 1899 Hoffenheim

Reacties

Slechts SC Heerenveen kan de transfer van Mark Uth naar 1899 Hoffenheim nog blokkeren. De Duitse spits verklapte een akkoord te hebben met de club uit zijn geboorteland.

Uth rond met 1899 Hoffenheim

Zoals bekend heeft de Duitse Bundesliga-club serieuze belangstelling voor Uth, die dit seizoen twintig keer scoorde in de Eredivisie. 'Ik ben al klaar met de onderhandelingen met Hoffenheim', zei Uth tegen FOX Sports. 'Nu moet Heerenveen nog akkoord gaan.'

Bovendien moet de 23-jarige aanvaller nog een medische keuring ondergaan. Toch nam Uth alvast een voorschot op zijn afscheid. 'Ik wil iedereen bij Heerenveen bedanken. De supporters waren ook vandaag weer fantastisch.'

Uth scoorde twee keer tegen Vitesse, maar dat was niet genoeg om kwalificatie voor de voorronden van de Europa League af te dwingen. De Arnhemmers wonnen namelijk uiteindelijk met 5-2, nadat het heenduel in 2-2 was geëindigd.

Door zijn transfer voegt Uth zich in een rijtje met succesvolle Heerenveen-spitsen die voor veel geld uit Friesland vertrokken. Onder anderen Ruud van Nistelrooy, Afonso Alves, Klaas-Jan Huntelaar en Alfred Finnbogason gingen hem voor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.