Uth maakt einde aan Europese plannen Feyenoord

Reacties

Feyenoord blijft volgend seizoen verstoken van Europees voetbal. Mark Uth deed namens SC Heerenveen de strompelende Rotterdammers in de verlengingen pijn (2-2).

Uth maakt einde aan Europese plannen Feyenoord

Twee maanden geleden stond Anass Achahbar in de schijnwerpers nadat hij het vertrouwen van trainer Fred Rutten in doelpunten had terugbetaald. Dankzij zijn twee treffers werd PSV op 22 maart in De Kuip met 2-1 verslagen.

Nu stond hij weer in het middelpunt van de belangstelling. De nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst had gekozen voor Achahbar om de in Heerenveen opgelopen schade (1-0 verlies) te repareren. De 21-jarige spits deed ook wat de opvolger van Rutten van hem verwachtte; hij scoorde.

In de 41ste minuut brak Achahbar de ban door met het hoofd een poging van Rick Karsdorp knap van richting te veranderen. Daarmee had hij Feyenoord ook de beloning gekregen voor het spel van de eerste helft. De Rotterdammers speelden met beduidend meer overtuiging dan donderdag in het Abe Lenstra Stadion.

Maar na rust kreeg Feyenoord het zwaar. Dat was ook de verdienste van SC Heerenveen, dat in de eerste helft al enkele keren gevaarlijk voor het doel van Kenneth Vermeer was opgedoken maar nu nadrukkelijker op zoek was naar de gelijkmaker. Via onder anderen Mark Uth en Luciano Slagveer (hoofdfoto) waren de Friezen ook dicht bij de 1-1.

Aan de andere kant lieten Achahbar, Terence Kongolo en Jens Toornstra op hun beurt na Feyenoord aan de bevrijdende tweede treffer te helpen. Het kwam daardoor aan op verlengingen, die de Rotterdammers strompelend bereikten.

Dat gold in het bijzonder voor Luke Wilkshire. De routinier, die was ingevallen voor de met kramp kampende Rick Karsdorp, moest zelf met een onwillige kuit ook afhaken. Omdat Van Bronckhorst al drie keer had gewisseld, moest Feyenoord het karwei met een man minder afmaken.

Uth
Nadat Elvis Manu namens de thuisclub alleen voor doelman Kristoffer Nordfeldt had gefaald, liet Uth in een tijdsbestek van vijf minuten zien wél raad te weten met een kans. De Duitse spits was in de reguliere speeltijd nagenoeg onzichtbaar geweest.

In de 100ste minuut trad hij uit de schaduw. Na een verkeerde inschatting van Sven van Beek kon hij aannemen en de bal vervolgens droog achter Vermeer schieten. Vijf minuten later velde hij met de 1-2 het vonnis over Feyenoord en hielp hij Heerenveen naar de finale van de play-offs, waarin Vitesse wacht als laatste obstakel.

De 2-2 van Colin Kazim-Richards was niet meer dan een heel schrale troost voor Feyenoord en Van Bronckhorst, die tot volgend seizoen moet wachten voor zijn eerste zege als hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.