Uth geeft tegen FC Utrecht visitekaartje af

Reacties

SC Heerenveen heeft tegen FC Utrecht opnieuw gewonnen in het eigen Abe Lenstra Stadion. Mark Uth was in Friesland de gevierde man (3-1).

Uth geeft tegen FC Utrecht visitekaartje af

Uth heeft SC Heerenveen de winst bezorgd én zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om de spitspositie bij de Friezen. Door zijn gebrekkige productie is de Duitser allerminst onomstreden als spits van Heerenveen. Maar met zijn drie goals tegen FC Utrecht heeft hij zich een goed argument verschaft.

Uth deed al in de derde minuut van zich spreken. Met een fraaie beweging zette hij de defensie van FC Utrecht, incluis keeper Robbin Ruiter, op het verkeerde been. Het binnentikken was daarna een koud kunstje. Ook vroeg in de tweede helft liet Uth zien waartoe hij in staat is. Met een fraaie stift prikte hij voor de tweede keer de bal in het FC Utrecht-doel.

De Duitse productie bleek voldoende voor de tweede thuiszege op rij van dit seizoen voor SC Heerenveen, dat net als FC Utrecht voldoende kansen kreeg en die tegelijkertijd onbenut liet. Zo schoof Luciano Slagveer de bal naast het lege doel nadat hij de ver uitgekomen Jeroen Verhoeven al was gepasseerd.

Verhoeven was al na minder dan een half uur op het veld gekomen voor Robbin Ruiter, die bij een uittrap last kreeg van zijn liezen (foto). De stand-in bewees zijn waarde met enkele knappe reddingen. Maar het uitvallen van Ruiter past bij het verloop van dit seizoen dat voor de Domstedelingen gekenmerkt wordt door personele problemen. Tegen SC Heerenveen kostte dat de punten en ging de 1500ste wedstrijd in de Eredivisie verloren.

Want de aansluitingstreffer van Willem Jansen kwam te laat om nog een punt te pakken in het jubileumduel. In plaats van de 2-2 viel in blessuretijd de 3-1, wederom van Uth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.