Uruguayaanse legende Forlán hakt knoop door

Reacties

Diego Forlán heeft na 21 jaar een punt achter zijn profcarrière gezet. De veertigjarige spits stond voor het laatst onder contract bij Kitchee, in Hongkong.

Uruguayaanse legende Forlán hakt knoop door

Forlán was al een tijdje uit beeld verdwenen voor volgers van het Europese voetbal. Hij verliet Internazionale in 2012 en begon toen aan een soort wereldreis. Het begon in Brazilië bij Internacional en leidde via Cerezo Osaka (Japan), Peñarol (Uruguay) en Mumbai City (India) naar Hongkong.

De 112-voudig international werd voor het internationale publiek bekend bij Manchester United. Daar werd hij in 2002 binnengehaald als potentiële topspits. Een echte hoofdrolspeler werd Forlán echter nooit op Old Trafford. Hij vertrok in 2004 naar Villarreal en verdiende daar in drie jaar een transfer naar Atlético Madrid.

In dienst van Los Colchoneros werd Forlán in het seizoen 2008/09 topscorer van Spanje. Hoogtepunt was de winst van het Europa League-toernooi, een jaar later.

Op zijn Twitter-account vertelt Forlán aan een nieuwe uitdaging te willen beginnen. Wat de oud-topspits voor ogen heeft, is nog niet bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.