Uruguay in zetel na kleine overwinning in Costa Rica

Diego Lugano heeft Uruguay de 1-0 overwinning bezorgd in Costa Rica, waardoor de Zuid-Amerikanen een goede uitgangspositie hebben om het WK van 2010 in Zuid-Afrika te bereiken. Bryan Ruiz en Luis Suarez begonnen beiden vanaf de aftrap, Bruno Silva bleef de volledige wedstrijd op de bank.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken en Cristian Bolaños kreeg de eerste kans, de middenvelder schoot echter recht op Fernando Muslera. Halverwege de eerste helft kwam Uruguay op voorsprong dankzij Lugano. De verdediger van Fenerbahçe tikte van dichtbij binnen na goed doorkoppen van Diego Forlán.

Nog voor rust kregen Ruiz als Álvaro Saborio, beide keren op aangeven van Bolaños, een mogelijkheid op de 1-1, maar ook Forlán was dicht bij een treffer. In de tweede helft was het vooral gevaarlijk voor Muslera's doel. Ruiz kopte net over, maar een rode kaart voor Randall Azofeifa betekende een nieuwe tegenvaller.

Tien minuten na rust kreeg hij zijn tweede gele kaart, waardoor Costa Rica met een man minder moest trachten de 1-0 achterstand goed te maken. Bolaños, Walter Centeno en invaller Rolando Fonseca kregen nog wel kansen op de 1-1, maar de grootste mogelijkheid was in de slotfase voor Rodrigo Fernández. Zijn kopbal werd echter door Costa Rica van de doellijn gehaald.

Het bleef dus bij die ene treffer van Lugano, waardoor de bezoekers met een zeer goede uitgangspositie terugreizen naar Uruguay. Daar staat woensdag de return op het programma.