Uruguay begint WK-cyclus met zege op Bolivia

Uruguay is de WK-kwalificatiestrijd in Zuid-Amerika goed begonnen. De nummer vier van het laatste WK versloeg Bolivia met 4-2.

Luis Suarez opende de score na vier minuten nadat de Boliviaanse defensie een hoekschop van Diego Forlán niet weg kreeg. Rudy Cardozo zorgde voor de verrassende gelijkmaker. Hij lobde de bal over de Uruguayaanse goalie Fernando Muslera. Nog voor rust maakte de formatie van de succesvolle bondscoach Oscar Washington Tabarez duidelijk waarom het land als favoriet in Zuid-Amerika geldt.

Aanvoerder Diego Lugano kopte een voorzet van Forlán binnen en even later was ook Edinson Cavani succesvol met het hoofd. Hij dook een afgemeten pass van Maxi Pereira in het doel. Uitblinker Forlán ging op zoek naar een treffer. Hij zou dan all-time-topscorer van Uruguay worden. Die mijlpaal laat nog even op zich wachten, want opnieuw Lugano nam de vierde treffer voor zijn rekening. Marcelo Martins gaf de eindstand nog een beter aanzien door een strafschop te benutten. Foto: VI Images