Urby Emanuelson moet meer geduld hebben

Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Urby Emanuelson. De linksback staat langer aan de kant dan hij zelf verwachtte. Trainer Danny Blind heeft nu een probleem voor het duel met FC Groningen.

Urby Emanuelson moet meer geduld hebben

Zelf was Emanuelson positief over een snelle rentree. 'Ik hoop FC Groningen te halen, anders wel de bekerwedstrijd van volgende week tegen Roda JC', vertelde hij tegen RTV Noord-Holland. De linksback kampt met een hamstringblessure.

Zijn trainer Danny Blind is wat voorzichtiger. Omdat Emanuelson bij terugkeer in Amsterdam nog steeds last had, wordt rekening gehouden met een absentie van twee tot vier weken. 'Dat kan er allemaal nog wel bij', aldus Blind in De Telegraaf. 'We hebben dit seizoen wel meer tegenslagen gehad.'

In Milaan wilde Blind geen risico's nemen met Emanuelson, die op de training voor het Champions Leagueduel met Internazionale de spierlessure opliep. 'Als je bang bent dat er iets gaat scheuren, moet je het niet doen. Ik heb er bij Urby ook geen moment op aangedrongen, want er komt nog een aantal belangrijke wedstrijden aan.'

Blind moet nu gaan schuiven tegen FC Groningen. De beoogde vervanger Juanfrán staat namelijk door een gele kaart tegen PSV geschorst aan de kant. In de Gatorade Cup-wedstrijd tegen Roda JC kan de Spanjaard wel spelen.

Bekijk hier al onze video's