United Vansen opent aanval op ADO-commissaris Deetman

Reacties

United Vansen heeft bij de gemeente Den Haag aangegeven dat het een andere vertegenwoordiger van de gemeente als lid in de raad van commissarissen van ADO Den Haag wil. De grootaandeelhouder van de club heeft principiële en morele bezwaren tegen de aanwezigheid van Wim Deetman.

United Vansen opent aanval op ADO-commissaris Deetman

De oud-minister maakte deel uit van een commissie die de aflopen jaren het seksueel misbruik in de katholieke kerk heeft onderzocht. Daarbij is Deetman onder vuur komen te liggen bij een aantal slachtoffers. United Vansen meent daarom dat Deetman niet langer als vertegenwoordiger van de club kan opereren.

Het maakt allemaal deel uit van een tactiek van de grootaandeelhouder om de macht naar zich toe te trekken bij de club. Vorige week verwijderde de grootaandeelhouder bij de aandeelhoudersvergadering al de commissarissen Kees Jansma en Martin Toet met het argument dat zij beiden nooit officieel waren geïnstalleerd. Vervolgens werden de Chinezen Wan Zheng en Chuquing Chen bij de rondvraag naar voren geschoven als nieuwe commissarissen. De gemeente stak toen al met succes een stokje voor die wisseling van de wacht omdat er een procedurefout was gemaakt door de Chinezen.  Wanneer de grootaandeelhouder echter de juiste weg bewandelt, kan de installatie van de twee Chinese commissarissen na zestig dagen een feit zijn. 

In de raad van commissarissen was met name de welbespraakte Deetman degene die zorgde dat de president van United Vansen, Hui Wang, nooit zijn zin kon doordrijven. Het is weinig waarschijnlijk dat de gemeente ontvankelijk is voor de klachten van United Vansen, maar het geeft wel aan hoe beide partijen inmiddels tegenover elkaar staan.

In de nieuwe VI en nu al op VI Premium meer opzienbarende ontwikkelingen en details over de oorlog tussen ADO en eigenaar United Vansen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.