United uit League Cup na dramatische strafschoppenserie

Manchester United heeft geen indruk kunnen maken tegen Middlesbrough. Op Old Trafford bleek na een doelpuntloos gelijkspel een voor United dramatische strafschoppenserie beslissend in de bekerwedstrijd.

Manager Louis van Gaal gaf met zijn opstelling het signaal dat het toernooi om de League Cup dit seizoen niet zijn prioriteit heeft. Hij trad met negen andere spelers aan dan in de derby tegen Manchester City (0-0) van zondag. Hierdoor mochten onder anderen Daley Blind en Memphis Depay weer eens hun opwachting maken, evenals Andreas Pereira (ex-PSV).

De reserves van United konden tegen Middlesbrough geen potten breken, waardoor Van Gaal zich genoodzaakt zag om alsnog Wayne Rooney en Anthony Martial te brengen. De Fransman kwam in de 71ste minuut voor Memphis, die ook tegen de opponent uit het Championship geen glansrol kon vervullen. Blind maakte wél het duel vol in het centrum van de defensie.

Het werden 120 minuten voor de Nederlandse verdediger, want United had moeite om gevaarlijk te worden en kwam net als de opponent in de reguliere speeltijd niet tot scoren. In de verlenging poogde United met Marouane Fellaini wel oorlog te maken in het strafschopgebied, maar dit leidde niet tot resultaat. Inzetten van Pereira en Martial gingen net naast, terwijl ook een penaltyclaim onbeantwoord bleef.

Dus moest een penaltyreeks bepalen welk team doorging naar de kwartfinale. Rooney miste de eerste namens United, waarna David Nugent de tweede pingel van Middlesbrough hoog over jaagde. Michael Carrick deed bij de derde poging van de thuisploeg echter hetzelfde en Ashley Young stuitte op Tomás, waardoor The Red Devils zijn uitgeschakeld.

Direct na afloop van het duel werd er geloot voor de kwartfinale. Dit zijn de affiches: