United revancheert zich tegen Liverpool, exit Swansea City

Manchester United heeft zich in het League Cup-duel met Liverpool knap hersteld van de mokerslag van afgelopen zondag tegen stadgenoot Manchester City. Bekerhouder Swansea City werd uitgeschakeld door Championship-club Birmingham City. Newcastle United plaatste zich wel voor de vierde ronde.

Manchester United – Liverpool 1-0
Manchester United heeft zich in het League Cup-duel met Liverpool knap hersteld van de mokerslag tegen stadgenoot Manchester City. Op Old Trafford was één treffer voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

Afgelopen zondag verloor de ploeg van manager David Moyes nog met liefst 4-1 in het Etihad Stadium. Het gemis van de clubtopscorer liet zich gelden. Ook woensdagavond moest United het op Old Trafford stellen zonder de licht geblesseerde Robin van Persie, maar bleek diens vervanger Javier Hernández van grote waarde.

De Mexicaanse aanvaller rondde net na de rust een hoekschop van Wayne Rooney knap af. Hernández hing daarbij stijlvol in de lucht en liet doelman Simon Mignolet met een subtiele voetbeweging vervolgens kansloos. Na de openingstreffer gingen de bezoekers onder aanvoering van de teruggekeerde Luis Suarez (foto onder) op zoek naar de gelijkmaker.

De Uruguayaan speelde dit seizoen nog geen minuut in een officieel duel voor Liverpool, omdat de oud-Ajacied een schorsing uitzat. Hij werd eind april voor tien duels uitgesloten omdat hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic had gebeten.

Bij zijn rentree liet Suarez geregeld zijn klasse zien, al speelde zijn directe tegenstander Alexander Büttner een degelijke wedstrijd. Voor de linksback van United was het pas zijn eerste officiële duel van dit seizoen. Ondanks de druk van Liverpool en de ruimtes die United daardoor kreeg werd er niet meer gescoord.

West Bromwich Albion – Arsenal 1-1 (Arsenal w.n.s.)
Arsenal heeft zich na het nemen van strafschoppen geplaatst voor de vierde ronde van het League Cup-toernooi ten koste van West Bromwich Albion. The Gunners openden na rust de score via Thomas Eisfeld, terwijl Saido Berahino even later de de stand gelijk trok.

Daarmee bepaalde de aanvaller direct de stand na negentig minuten. Ook in de verlenging vielen geen treffers, waardoor een strafschoppenserie uitkomst moest bieden. Craig Dawson en Morgan Amalfitano werden uiteindelijk de pechvogels van deze avond na hun missers oog-in-oog met Arsenal-doelman Lukasz Fabianski.

Overigens ruimde manager Arsène Wenger een basisplaats in voor Nicklas Bendtner (foto boven), die ook trefzeker was in de beslissende penaltyreeks. De Deense aanvaller maakte na een afwezigheid van ruim twee jaar zijn rentree in het shirt van Arsenal. Lange tijd was de spits persona non grata en werd hij tussentijds verhuurd aan onder meer Juventus en Sunderland.

Newcastle United – Leeds United 2-0
Newcastle United mag zich gaan opmaken voor de vierde ronde van de strijd om de League Cup. De ploeg van manager Alan Pardew boekte een zakelijke overwinning op Leeds United dankzij de treffers van Papiss Cissé en Yoan Gouffran. De in de voorselectie van het Nederlands elftal opgenomen doelman Tim Krul hield de nul voor Newcastle, terwijl voormalig Ajacied Vurnon Anita de wedstrijd vol maakte.

Birmingham City - Swansea City 3-1
Championship-club Birmingham City heeft voor een stunt gezorgd door bekerhouder Swansea City uit te schakelen in de derde ronde van het toernooi om de League Cup. De formatie van manager Michael Laudrup was geen schim van de aanvallende ploeg die het doorgaans wel is. Dan Burn, Matthew Green en Tom Adeyemi scoorden namens de thuisploeg, terwijl Wilfried Bony in de slotfase nog iets terugdeed voor de ploeg uit de Premier League.