United noteert inkomstendip over debuutjaar Van Gaal

Reacties

Manchester United had in het debuutjaar van Louis van Gaal als manager aanmerkelijk minder inkomsten van het seizoen daarvoor. Over het huidige seizoen verwacht United financieel veel beter te boeren.

United noteert inkomstendip over debuutjaar Van Gaal

Over het seizoen 2014/15 bedroegen de inkomsten van United 'slechts' 542 miljoen euro. Slechts, want een jaar eerder kwam er nog 594 miljoen binnen op Old Trafford. Die flinke daling vloeit vooral voort vanuit het mislopen van de Champions League onder leiding van Van Gaals voorganger David Moyes. Ook het uitblijven van prijzen onder Van Gaal zelf speelt een rol. In de Premier League eindigde United als vierde, terwijl The Red Devils in beide Engelse bekertoernooien vroegtijdig werden uitgeschakeld.

Over het huidige seizoen verwacht United veel hogere inkomsten te noteren, aangezien de club deze jaargang weer deelneemt aan de Champions League. De club gaat ervan uit dat de inkomsten dit seizoen de barrière van 700 miljoen zullen benaderen.

'Zowel op als naast het veld staat de club er uitstekend voor', zegt directeur Ed Woodward. 'We hebben onze selectie tijdens de transferperiode versterkt met een mix van ervaring en talent, doen mee aan de groepsfase van de Champions League en hebben een indrukwekkende samenwerking met Adidas gelanceerd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.