United finisht als achtste en heeft FA Cup-winst nodig voor Europees ticket

Reacties

Ondanks een uitoverwinning op Brighton & Hove Albion heeft Manchester United het seizoen zondag afgesloten op de achtste plaats. Dat is de laagste eindklassering van de club in de Premier League ooit. Toch kan United nog altijd Europees voetbal veiligstellen. Dan moet het zaterdag Manchester City verslaan in de finale van de FA Cup.

United finisht als achtste en heeft FA Cup-winst nodig voor Europees ticket

Zo 19 mei

Door de overwinning op directe concurrent Newcastle United hield Manchester United midweeks beide routes naar Europees voetbal open. Om een ticket af te dwingen via de ranglijst van de Premier League, moest de ploeg van Ten Hag een beter resultaat boeken dan The Magpies. Man United moest dat zien te bewerkstelligen op bezoek bij Brighton & Hove Albion, waar Roberto De Zerbi voor het laatst langs de lijn stond.

Ten Hag koos er opnieuw voor om Rasmus Højlund op de bank te laten beginnen. Sofyan Amrabat behield zijn basisplaats en ook Lisandro Martínez startte. Dat was voor de voormalig verdediger van Ajax voor het eerst sinds zijn blessure. Aan de Engelse zuidkust hielden Brighton en United elkaar aardig in evenwicht. De beste kansen waren voor rust voor de thuisploeg.

Slecht nieuws uit Londen
Halverwege volgde slecht nieuws uit Londen, want Newcastle United ging in de eerste helft als een speer tegen Brentford. Door doelpunten van Harvey Barnes, Jacob Murphy en Alexander Isak leidden The Magpies nog voor rust met 0-3. Dat betekende dat het resultaat van Man United op bezoek bij Brighton er naar alle waarschijnlijkheid niet meer toe zou doen.

Dat was inderdaad het geval, want Newcastle zou de voorsprong bij Brentford niet meer uit handen geven en won uiteindelijk met 2-4. Ook Man United zou zegevieren. Diogo Dalot ontsnapte een kwartier voor tijd aan de buitenspelval en passeerde Jason Steele, die in het laatste competitieduel de voorkeur kreeg boven Bart Verbruggen (0-1). Ook invaller Højlund pikte nog een doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 0-2. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de uitslagen in Brentford en Brighton sluit Man United het seizoen af als nummer acht. Dat is de laagste eindklassering van de club sinds de oprichting van de Premier League in het seizoen 1992/93. Toch houdt United nog uitzicht op Europees voetbal. Wordt Manchester City zaterdag verslagen in de finale van de FA Cup, dan verzekert United zich van een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Za 25 mei

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85-62
+23
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57-58
-1
60
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.