United benoemt Giggs als tijdelijke opvolger Moyes

Reacties

Manchester United heeft zojuist bevestigd dat Ryan Giggs voorlopig aan het roer staat, totdat er een definitieve opvolger is benoemd voor David Moyes. Giggs, die waarschijnlijk bezig is aan zijn laatste seizoen als speler, zat al in de technische staf van Moyes.

United benoemt Giggs als tijdelijke opvolger Moyes

De veertigjarige Welshman speelt al ruim twee decennia in de hoofdmacht van United en trad begin dit seizoen bij de aanstelling van Moyes ook toe tot de technische staf, waartoe verder Jimmy Lumsden, Phil Neville, Steve Round en Chris Woods behoren. Giggs zal dat team nu leiden, totdat de opvolger van Moyes bekend is.

De verwachting is dat Giggs het seizoen, dat nog vier speelronden telt, daarom zal afmaken. In de zomer zal de clubleiding vervolgens een definitieve vervanger van Moyes aantrekken. Oranje-bondscoach Louis van Gaal geldt momenteel als de grote favoriet, zeker nu Jürgen Klopp zich via The Guardian nogmaals heeft gecommitteerd aan Borussia Dortmund, waar hij nog een contract tot medio 2018 heeft.

Als outsiders om Moyes op te volgen circuleren ook de namen van Diego Simeone (Atlético Madrid), Laurent Blanc (Paris Saint-Germain), Roberto Martínez (Everton) en zelfs Ajax-trainer Frank de Boer. De Engelse media zijn het er echter over eens dat Van Gaal de grote favoriet is. Eerder dit seizoen werd hij ook genoemd bij Tottenham Hotspur, waar hij Tim Sherwood na één seizoen alweer zou moeten vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.