United beloont debuutfenomeen Rashford met dik contract

Reacties

Marcus Rashford is een nieuw vierjarig contract overeengekomen met Manchester United. De achttienjarige aanvaller wordt door The Red Devils rijkelijk beloond voor zijn fraaie debuutseizoen. Hij is nu naar verluidt goed voor een salaris van 25 duizend euro per week.

United beloont debuutfenomeen Rashford met dik contract

Drie maanden geleden pas gunde de inmiddels ontslagen manager Louis van Gaal de talentvolle Engelsman - mede ingegeven door blessures - zijn debuut in het Europa League-duel met FC Midtjylland (5-1 zege) en dat vertrouwen betaalde Rashford terug met twee goals. Drie dagen later harhaalde hij dat kunstje door twee keer te scoren tegen Arsenal (3-2 zege).

Met in totaal acht doelpunten in achttien optredens in de hoofdmacht van Manchester United wekte hij de belangstelling van bondscoach Roy Hodgson en ook namens The Three Lions deed het debuutfenomeen van zich spreken. In zijn eerste interland werkte hij de bal tegen Australië (2-1 zege) al na 138 seconden in het doel. Voor zijn werkgever was het alles bij elkaar opgeteld reden om het bestaande contract tot medio 2017 open te breken, nog voor het EK - waar Rashford mogelijk actief zal zijn - van start gaat in Frankrijk.

Borthwick-Jackson
Behalve Rashford heeft ook Cameron Borthwick-Jackson zijn toekomst verbonden aan Manchester United. De verdediger brak net als Rashford door onder leiding van Van Gaal en heeft nu tot medio 2020 getekend, met een optie op een extra jaar. 'Ik ben opgegroeid bij United en geniet van elke minuut die ik hier ben. Dat ik het afgelopen seizoen heb gedebuteerd is een droom die werkelijkheid is geworden. Het voelt fantastisch dat ik hier langer mag blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.