Union kijkt ondanks vormdip uit naar recordavond bij de buren

Reacties

Nog nooit heeft Union Berlin een wedstrijd voor zoveel van zijn eigen supporters gespeeld als dinsdagavond aanstaande. Voor de wedstrijd tegen SC Braga zijn geen kaarten meer te koop, er worden derhalve 74.000 mensen verwacht.

Union kijkt ondanks vormdip uit naar recordavond bij de buren
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 3
Sporting Braga
Sporting Braga

Dat enorme aantal past natuurlijk niet in het knusse maar krappe Stadion An der alten Försterei, dat ook niet door de keuring van de UEFA kwam. Derhalve is de ploeg van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi uitgeweken naar het enorme Olympiastadion van buurman Hertha BSC. Daar wordt voor het eerst sinds 2015 Champions League gespeeld, toen was de iconische voetbaltempel gastheer van de Champions League-finale tussen Barcelona en Juventus. Trainer Urs Fischer heeft er natuurlijk zin in.

Toch is het niet alleen maar feest in Köpenick. Eigenlijk voor het eerst in jaren beleeft Union iets dat je een vormcrisis zou kunnen noemen. In de Bundesliga pakte de club in september geen enkel punt uit vier wedstrijden, er was slechts een enkel doelpuntje te bejubelen. Het Champions League-debuut in Bernabéu was verdienstelijk, al moest Union in blessuretijd wel buigen voor Real Madrid: 1-0.

Trainer Fischer blijft er rustig onder. 'We zijn al vijf jaar op koers. Toen was ik niet zo euforisch, nu zal ik dan ook niet bij de pakken gaan neerzitten', aldus de Zwitser. 'Een resultaat pakken, het liefst winnen, dat zou uitstekend zijn. We spelen thuis, dus dat zit erin. Ik heb er enorm veel zin in', sprak Fischer op de persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.