Unieke reeks Bravo doorbroken in Clásico: 'Bittere nasmaak'

Claudio Bravo kreeg in El Clásico voor het eerst sinds zijn komst naar Barcelona een tegentreffer. 'Ik voelde me goed, heel erg goed', baalde de doelman na afloop.

De competitiestart van Barcelona was dit seizoen indrukwekkend. In de eerste acht wedstrijden in de Primera División hoefde Bravo, die overkwam van Real Sociedad, geen enkele keer te vissen. Ook uit tegen aartsrivaal Real Madrid ging Barcelona zaterdagavond goed van start. Binnen vier minuten namen de bezoekers de leiding via Neymar, maar daarna ging het mis.

Madrid werd steeds sterker en kreeg na 35 minuten daarvoor de beloning. Gerard Piqué veroorzaakte met een ongelukkig handsbal een strafschop en Cristiano Ronaldo slaagde er met zijn penalty in Bravo te passeren. Het eerste tegendoelpunt voor Bravo na 755 minuten: nooit bleef een doelman in de Primera Divsión vanaf de competitiestrat zo lang zonder tegentreffer. 'Die penalty veranderde de wedstrijd', treurde de 31-jarige Chileen tegenover AS.

Na rust kwam Real Madrid via een hoekschop op voorsprong en daarna counterde het naar een 3-1 zege. Bravo voorkwam met enkele reddingen een grotere nederlaag. 'Ik voelde me goed, heel erg goed', vertelde de doelman. 'Maar ik blijf achter met een bittere nasmaak.'

Pepe
Een opvallende hoofdrol was weggelegd voor Madrid-verdediger Pepe. In eerdere Clásico’s viel hij negatief op met keiharde tackles, maar dit keer vestigde de mandekker op een positieve manier de aandacht op zich. Verdedigend was Pepe soeverein en in de vijftigste minuut beloonde hij zijn sterke prestatie door de 2-1 in te koppen, een kantelpunt in de wedstrijd.

Na afloop sprak Pepe vooral over het belang van mentaliteit. 'We hadden de wilskracht om de wedstrijd om te keren. Dat we vorig jaar de Champions League – La Décima – wonnen, was geen toeval. We hebben daar keihard voor gewerkt. Dit jaar zijn we nog sterker, omdat we steeds meer begrijpen wat Carlo Ancelotti van ons verlangt.'