Unieke Premier League-hattrick lonkt voor Kane

Reacties

Harry Kane kan de eerste speler worden in de historie van de Premier League die drie keer op rij wordt verkozen tot Speler van de Maand. De spits van Tottenham Hotspur won die prijs al in januari en februari en is voor zijn prestaties in maart opnieuw genomineerd.

Unieke Premier League-hattrick lonkt voor Kane

Kane scoorde vorige maand vijf keer in vier duels. Dankzij zijn hattrick van 21 maart tegen Leicester City (4-3) schaarde de 21-jarige Engelsman zich bovendien naast Diego Costa aan kop van de topscorerslijst. Net als de topschutter van Chelsea heeft hij na 26 wedstrijden negentien keer gescoord.

Het kwam Kane net als Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Francis Coquelin (Arsenal), Marouane Fellaini (Manchester United), Olivier Giroud (Arsenal) en Jordan Henderson (Liverpool) op een nominatie te staan. Verslaat hij hen, dan zet hij een unieke hattrick op zijn naam door in drie opeenvolgende maanden de beste van de Premier League te zijn.

Dat Kane na januari ook in februari tot Speler van de Maand werd uitgeroepen was al een zeldzame prestatie. Alleen Robbie Fowler (1995/96), Dennis Bergkamp (1997/98) en Cristiano Ronaldo (2006/07) gingen hem voor. De maand maart kan voor Kane eigenlijk al niet meer stuk. Vrijdag debuteerde hij voor Engeland met een treffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.