Ultiem scenario mogelijk: beslissingsduel tussen AZ en FC Twente

Reacties

Het kan volgende week complex worden in de strijd om plek drie in de Eredivisie, goed voor voorronde Champions League. FC Twente en AZ kunnen namelijk in nagenoeg alles gelijk eindigen. Wat geeft dan de doorslag? Dit zeggen de reglementen van de KNVB.

Ultiem scenario mogelijk: beslissingsduel tussen AZ en FC Twente

Als FC Twente gelijkspeelt bij PEC Zwolle en AZ thuis wint van FC Utrecht, eindigden de concurrenten gelijk in punten. Dan gaat het doelsaldo tellen. Maar in dit geval kan ook dat gelijk zijn, als AZ slechts met één goal verschil wint.

Dan gaan doelpunten voor tellen. Momenteel hebben beide ploegen er 67 gemaakt. Wie die zondag dus de meeste goals maakt in dit scenario, pakt plek drie.

Scoren ze allebei evenveel (bijvoorbeeld 1-1 bij FC Twente en 1-0 voor AZ), dan zouden de onderlinge competitiewedstrijden de doorslag moeten geven. Maar die eindigden beide in een 2-1 thuiszege.

Daarom zouden bij een gelijk aantal punten, een gelijk doelsaldo en gelijk gemaakte goals één of meerdere beslissingswedstrijden moeten uitmaken wie boven wie eindigt. Onduidelijk volgens de reglementen is waarvoor de KNVB dan zou kiezen: één of twee wedstrijden.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.