Ultimatum voor Pieters en Toivonen, Derijck mag weg

Ola Toivonen en Erik Pieters hebben van de nieuwe PSV-trainer Philip Cocu te horen gekregen dat ze moeten bij tekenen. Anders moeten zij in de voorbereiding van het volgende seizoen aansluiten bij het beloftenteam van de Eindhovenaren.

Ultimatum voor Pieters en Toivonen, Derijck mag weg

PSV wil van Toivonen (foto) en Pieters, die aan hun zesde seizoen in Eindhoven gaan beginnen, de komende weken horen of ze de intentie hebben om bij te tekenen. Anders is er voor het tweetal geen plaats in de A-selectie.

Zowel linksback Pieters als middenvelder Toivonen staat tot medio 2014 onder contract bij PSV, dat wil voorkomen dat ze volgend seizoen transfervrij zijn. Pieters kwam in 2008 voor 3,5 miljoen euro over van FC Utrecht, terwijl PSV 4,5 miljoen euro betaalde aan Malmö FF voor Toivonen.

Timothy Derijck heeft te horen gekregen dat hij niet als basisspeler in de plannen van Cocu voorkomt. PSV nam de verdediger twee jaar geleden voor 750 duizend euro over van ADO Den Haag, maar de club is bereid mee te werken aan een vertrek. Zijn contract loopt tot medio 2015.

Ook routinier Wilfred Bouma speelt volgend seizoen niet meer voor PSV. Dat kreeg de 34-jarige verdediger donderdagmiddag te horen van Cocu. Bouma ontving eerder al de formele ontslagbrief, maar zou desondanks in een later stadium nog met de clubleiding om de tafel gaan zitten.

Ondanks het slechte nieuws voor de 37-voudig international van Oranje, is hij niet voornemens zijn actieve loopbaan te beëindigen. (Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen