Ultieme pechvogel Rafinha staat voor achtste keer op bij Barcelona

Reacties

Rafinha Alcântara is volledig hersteld van zijn kruisbandblessure. Dat meldt Barcelona dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De Braziliaanse middenvelder stond sinds november aan de kant, maar is dus op tijd fit om de volledige voorbereiding op komend seizoen mee te draaien.

Ultieme pechvogel Rafinha staat voor achtste keer op bij Barcelona

Na zeven maanden revalideren is Rafinha weer helemaal fit, schrijft Barcelona. Het was alweer de derde keer dat de 26-jarige middenvelder moest herstellen van een zware blessure. In de seizoenen 2015/16 en 2016/17 stond hij ook al meer dan een half jaar aan de kant met respectievelijk een kruisbandblessure en een meniscuskwetsuur. In de tussentijd had de Braziliaan ook geregeld last van kleinere pijntjes.

In totaal miste Rafinha meer wedstrijden bij Barcelona, dan dat hij er speelde. Hij moest 137 wedstrijden van de Catalanen laten schieten, terwijl hij slechts 87 officiële duels achter zijn naam heeft. Het voorbije seizoen kwam de broer van Thiago tot acht wedstrijden, waarvan vijf in La Liga. Tevens moest hij het toernooi om de Copa América met Brazilië aan zich voorbij laten gaan.

Wanneer hij wél fit is, is Rafinha een gewaardeerde speler in Camp Nou. Coach Ernesto Valverde maakt graag gebruik van de veelzijdige linkspoot, die als middenvelder en hangend op rechts kan spelen. Zijn contract bij Barça loopt nog door tot medio 2020. Op zijn Instagram-pagina deelt Rafinha zijn vreugde. 'Zeven keer vallen, acht keer opstaan', beschrijft hij zijn levensmotto.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.