Uitvoerend comité UEFA behoudt vertrouwen in Platini

Reacties

Het uitvoerend comité van de UEFA staat volledig achter Michel Platini, de onder vuur liggende baas van de Europese voetbalbond. Dat maakte het comité bekend in een statement.

Uitvoerend comité UEFA behoudt vertrouwen in Platini

Het uitvoerend comité ziet op dit moment geen reden om iets aan de positie van Platini te veranderen. 'Omdat het uitvoerend comité weet dat de UEFA-president onmiddellijk alle nodige stappen zal nemen om zijn naam te zuiveren', is te lezen in de verklaring.

Eerder vandaag werd bekend dat UEFA-baas Platini door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst wordt. De Zwitserse justitie doet onderzoek naar de Fransman, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een omkoopschandaal. Ook FIFA-voorzitter Sepp Blatter mag zijn functie gedurende negentig dagen niet uitoefenen.

Het uitvoerend comité van de UEFA geeft aan dat de 54 leden van de Europese voetbalbond volgende week donderdag bijeen komen voor een spoedvergadering over de kwestie rond de voorzitter.

De KNVB liet eerder op donderdag via een statement weten de steun aan de Fransman, die de intentie heeft Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA, te heroverwegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.