'Uitstekende' Milner heeft eindelijk zijn transfer naar Villa

James Milner is opnieuw een Villan. De 22-jarige middenvelder tekende een vierjarig contract bij Aston Villa, dat hem voor circa elf miljoen euro overneemt van Newcastle United.

'Uitstekende' Milner heeft eindelijk zijn transfer naar Villa

Bij Newcastle wilde Milner maar al te graag vertrekken. Eerder deze week had de Engelse jeugdinternational nog een transferverzoek ingediend bij de leiding van The Magpies, ondanks een tot medio 2011 lopend contract én ondanks dat hij de eerste drie duels van het seizoen van begin tot einde speelde.

'Hij is een speler die je eigenlijk niet wil kwijtraken, maar ik wil het iedereen even duidelijk maken dat het mijn beslissing was hem te verkopen', reageerde Newcastle-coach Kevin Keegan. 'Maar we ontvingen een voorstel dat overeenkwam met zijn waarde. Zij krijgen een uitstekende speler en wij moeten verder.'

Milner voetbalde in het seizoen 2005/06 al op huurbasis voor Aston Villa, dat hem destijds definitief wilde inlijven. Milner wilde dat ook wel, maar Newastle blies die overgang of omdat het opeens Mark Viduka had zien vertrekken. 'Twee jaar geleden had hij al bijna bij hun getekend, toen we hem terugsleurden', wist Keegan.

'Martin O'Neill is voor mij een grote magneet, en twee jaar geleden wilde ik hier al voor hem tekenen', vertelde Milner. 'Hij heeft een fantastische reputatie en is een fantastische manager. Als ik bij Aston Villa geen betere speler kan worden, dan zal ik me nergens ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen