Uitstekend Utrecht kan finale play-offs ruiken na geniale hakbal Haller

Reacties

FC Utrecht heeft woensdagavond een enorme stap gezet richting de finale van de play-offs om Europa League-voetbal. De Domstedelingen waren in Friesland met 1-3 te sterk voor SC Heerenveen.

Uitstekend Utrecht kan finale play-offs ruiken na geniale hakbal Haller

Heerenveen en Utrecht begonnen met een 180 graden ander humeur aan het openingsduel van de play-offs. Utrecht sloot de Eredivisie af met liefst zeven overwinningen in de laatste acht duels. Heerenveen beëindigde de dramatische tweede seizoenshelft in stijl met zeven nederlagen in de laatste negen Eredivisie-duels.

Het verschil in vorm werd in de openingsfase van het duel in het Abe Lenstra stadion pijnlijk duidelijk. Utrecht begon sterk en kwam na een kwartier op voorsprong. Sofyan Amrabat was het eindstation van een uitstekende aanval en schoot op prachtige wijze zijn eerste doelpunt voor de Utrechtse hoofdmacht tegen de touwen: 0-1.

Vijf minuten later kwam de volgende dreun uit de Domstad. Yassin Ayoub ontsnapte bij een hoekschop van Zakaria Labyad aan de aandacht van iedereen bij Heerenveen en kon tot zijn eigen verbazing in ongekende vrijheid de 0-2 binnenkoppen. De plannen van Jurgen Streppel konden daarmee de prullenbak in.

De Heerenveen-coach had zijn formatie aangepast aan Utrecht en een 5-3-2 het veld in gestuurd. Toen beide ploegen met een 0-2 stand de rust in gingen greep Streppel in. Jerry St. Juste kon niet verder wegens een schouderblessure en dus kwam de zestienjarige Kik Pierie in het veld. Naast de piepjonge debutant kwam er ook een nieuw elan bij de Friezen. Heerenveen duwde de bezoekers terug en zag een sterke fase in de 61ste minuut beloond worden met de aansluitingstreffer.

Ødegaard
Sam Larsson speelde de bal bij een ingestudeerde vrije trap op Martin Ødegaard. De achttienjarige Real Madrid-huurling schoot hem vervolgens via het been van Wout Brama binnen: 1-2. Heerenveen was daardoor weer terug in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Larsson was dichtbij met een schot op de paal, waarna de rebound niet besteed was aan Stefano Marzo. Ondanks het offensief van de thuisploeg viel volgende treffer aan de andere kant.

Richairo Zivkovic, koud in het veld, kreeg de bal prompt voor zijn voeten na een fout van Wout Faes en gaf voor. De bal kwam achter Sébastien Haller, maar de clubtopscorer van de Domstedelingen handelde razendsnel en tikte hem met zijn hak alsnog over Erwin Mulder in het Heerenveen-doel. De Fransman, die maandag door Eintracht Frankfurt gepresenteerd werd als nieuwe zomeraankoop, bezorgde Utrecht daarmee een geweldige uitgangspositie voor de return in De Galgenwaard van komende zaterdag.

VI-verslaggever Reon Boeringa blikt terug op het duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht.

'Streppel zal geen vrienden maken met harde wissels'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.