Uitslag Elftal van het Jaar: Ajax troeft Twente af

Ajax vormt de defensie, FC Twente het middenveld en ADO Den Haag de aanval. Dat is kort gezegd de conclusie van de verkiezingen van het Elftal van het Jaar, van het seizoen 2010/11.

Uitslag Elftal van het Jaar: Ajax troeft Twente af

Maar liefst 47.270 bezoekers kozen voor iedere positie hun favoriet en maakten die keuze uit de drie door ons aangeboden spelers. Wat opvalt is dat er slechts over twee posities flink getwijfeld, terwijl er in de andere gevallen een stuk minder discussie was.

Dat Ajax en FC Twente de twee beste ploegen waren in de Eredivisie is ook terug te zien de uitslag. De Amsterdammers zijn net als de Tukkers met drie man vertegenwoordigd. Ook bij deze verkiezingen was Ajax net iets sterker dan FC Twente. De keuze van de trainer maakte het verschil. Frank de Boer troefde Michel Preud'homme af.

Van de Ajacieden kreeg Jan Vertonghen de meeste stemmen (35.406). Maarten Stekelenburg (33.152) liet zijn concurrenten ook ver achter zich, terwijl Gregory van der Wiel (23.358) afgetekend de rechtsbackpositie veroverde.

Theo Janssen, Wout Brama en Nacer Chadli vormen het smaldeel van FC Twente, waarbij vooral de eerste buiten elke discussie stond. De middenvelder kreeg met 41.983 de meeste stemmen van allemaal.

Brama en Chadli hadden meer te duchten van hun concurrenten. De Oranje-international was met 134 stemmen net iets populairder dan Roda JC-kracht Ruud Vormer, terwijl de Marokkaanse aanvaller ruim tweeduizend stemmen meer verzamelde dan Oussama Assaidi.

Op de meeste posities was er weinig twijfel bij de bezoekers van VI.nl. Net als Brama won Stefan de Vrij met een minimaal verschil een plaats in het Elftal van het Jaar. De Feyenoorder troefde ADO-verdediger Timothy Derijck af met slechts 453 stemmen.

Derijck kreeg daardoor niet de eer die wel ten deel viel aan zijn ploeggenoten Wesley Verhoek en Dimitry Bulykin. Willie Overtoom (Heracles) en Fredrik Stenman (FC Groningen) waren net als De Vrij de eenlingen.

Klik op onderstaande afbeelding voor het Elftal van het Jaar, seizoen 2010/11

Bekijk hier al onze video's