Uithaal Hoedt helpt Lazio aan bekertopper

Lazio heeft zich ten koste van Genoa voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia geplaatst. Wesley Hoedt maakte de mooiste Romeinse goal van de avond: 4-2.

Filip Djordjevic bracht Lazio in de twintigste minuut op voorsprong met een inzet van dichtbij. Wesley Hoedt, de enige Nederlander die in actie kwam, verdubbelde elf minuten later de voorsprong met een heerlijke knal vanaf ongeveer twintig meter.

Daarmee leek Lazio's plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi veiliggesteld, maar Genoa kwam nog voor de pauze terug tot 2-2. Mauricio Panilla verzorgde de aansluitingstreffer met een prachtig boogballetje in de kruising. Goran Pandev verzorgde vlak voor de pauze vanaf enkele meters de gelijkmaker.

Na rust nam Lazio via een volley van Sergej Milinkovic-Savic en een spitsengoal van Ciro Immobile definitief afstand van de club uit de havenstad. In de kwartfinale neemt Lazio het op tegen Internazionale, dat dinsdagavond met Bologna afrekende.