Uitgerekend Lens bezorgt AZ overwinning op NAC

AZ heeft na drie nederlagen op rij weer een overwinning geboekt in de Eredivisie. De regerend kampioen won thuis met 1-0 van NAC Breda door een doelpunt van Jeremain Lens.

Uitgerekend Lens bezorgt AZ overwinning op NAC

Eigenlijk zou Lens niet in de basis starten tegen NAC, maar de Marokkaanse aanvaller Mounir El Hamdaoui kwam te laat en werd door AZ-coach Ronald Koeman uit de selectie gezet. Lens nam de plaats in van El Hamdaoui en bekroonde deze buitenkans door de enige treffer te scoren tegen NAC.

Na een half uur spelen won hij een duel van Robbert Schilder en schoot hij de bal in de verre hoek langs NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Het was slechts een van de weinige hoogtepunten in Alkmaar, de thuisclub oogde onzeker door de drie competitienederlagen die het op rij leed.

Ook na rust waren er aan beide kanten maar weinig kansen. AZ leek het verdedigen van de 1-0 voorsprong belangrijker te vinden dan op zoek te gaan naar de tweede treffer, terwijl NAC niet bij machte leek om iets te forceren. Het bleef uiteindelijk dan ook bij een 1-0 overwinning voor AZ.

In de slotfase verloor AZ doelman Sergio Romero met een rugblessure. Joey Didulica verving de Argentijn. Door de overwinning komt AZ nu op vijftien punten uit negen duels, de Alkmaarders blijven de nummer zes van de Eredivisie. NAC wordt gepasseerd door NEC en staat nu elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen