Uitgerekend Higuaín schiet bekerdroom Napoli aan flarden

Juventus heeft zich op bezoek bij Napoli verzekerd van een plek in de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Door twee goals van Gonzalo Higuaín kon Juve zich een nederlaag veroorloven: 3-2.

Juventus zat na de 3-1 overwinning uit het eerste halvefinaleduel al in een zetel en uitgerekend Higuaín leek definitief af te rekenen met de kansen van zijn ex-club Napoli. Hij schoot in de 32ste minuut de 0-1 binnen.

Napoli kwam kort na rust via een geplaatst schot van Marek Hamsik echter terug tot 1-1, maar zes minuten later legde Higuaín het thuispubliek opnieuw het zwijgen op door hard en hoog af te ronden. Daarmee leek het pleit beslecht, maar Napoli gaf zich nog niet gewonnen en kwam via Dries Mertens (tien seconden na zijn invalbeurt) en Lorenzo Insigne zelfs nog op een 3-2 voorsprong.

De Napolitanen hadden vanwege de uitdoelpuntenregel toen echter nóg twee goals nodig om De Oude Dame uit te schakelen. Dat bleek teveel gevraagd. In de finale neemt Juventus het op tegen Lazio, dat in de andere halve finale afrekende met aartsrivaal AS Roma.