Uitgerekend Frenkie de Jong verlost fantasieloos Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong heeft Barcelona aan een erg belangrijke zege geholpen. Door de overwinning uit bij Alavés werd zondagavond door de grootmacht een punt gezet achter een beroerde reeks.

Uitgerekend Frenkie de Jong verlost fantasieloos Barcelona
Alavés
Alavés
0 - 1
Barcelona
Barcelona

De laatste overwinning van Barcelona dateerde van 5 januari. Daarna werd door Barça gelijkgespeeld tegen Granada en na verlenging verloren van Real Madrid (Spaanse Super Cup) en Athletic Club (bekertoernooi). De Catalanen hadden dus wat goed te maken en Alavés-uit leek daar een ideaal affiche voor. De nummer negentien van La Liga had sinds 6 november al niet meer gewonnen in de competitie. Xavi deed voor de klus in Estadio Mendizorrotza een beroep op Luuk de Jong en Frenkie de Jong, die ondanks zijn slechte invalbeurt tegen Athletic dus wel in de basis mocht starten.

Frenkie de Jong slaagde er niet in veel kansen te creeëren, maar hij was in dat opzicht zondagavond allesbehalve een uitzondering bij het povere Barça. Met ook Sergio Busquets en Pedri op het middenveld en Luuk de Jong die voorin geflankeerd werd door Ferran Torres en Ez Abde hadden de bezoekers wel veel balbezit, maar die dominantie werd amper omgezet in gevaar. De grootste kans van de eerste helft was voor Luuk de Jong, die zijn volley uit een voorzet van Ferran Torres naast het Alavés-doel zag eindigen.

Barcelona probeerde de druk op te voeren, maar het tempo lag simpelweg te laag om de Alavés-defensie uit elkaar te spelen. Kwam Barça er eens doorheen, dan viel de bal vaak net niet goed. Zo kon Frenkie de Jong vroeg in de tweede helft uit een gevaarlijke voorzet net niet koppen en zat hij met zijn poging bij de bal te komen onbedoeld de loerende Ferran Torres in de weg. Het ongeduld bij Barcelona groeide naarmate de tijd wegtikte in het voordeel van de thuisploeg. Het gebrek aan creativiteit voorin bij de ploeg van Xavi werd daarbij steeds pijnlijker duidelijk. Op de bank had de coach bij afwezigheid van Ansu Fati, Memphis Depay en persona non grata Ousmane Dembélé ook weinig aanvallende opties om voor een impuls te zorgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verlossing
Xavi had dus weinig opties om een opening te forceren en moest geduld hebben. In de 87ste minuut kwam de verlossing. Ferran Torres werd fraai vrijgespeeld in het strafschopgebied en behield het overzicht. De winteraanwinst bereikte Frenkie de Jong met een prima voorzet en van dichtbij scoorde de Oranje-international: 0-1. Uitgerekend in de week waarin de kritiek op de ex-Ajacied in Spanje enorm oplaaide, stond hij op als redder van de ploeg. De middenvelder speelde niet groots, maar beloonde zichzelf met zijn doelpunt wel voor de grote drive die hij toonde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona klimt door de overwinning naar de vijfde plek in La Liga. De achterstand op nummer vier Atlético Madrid is maar één punt, dus hebben de Catalanen een Champions League-ticket inmiddels weer vol in het vizier.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.