Uitgeraasde Stevens: 'Zege van kolossaal belang'

Reacties

Huub Stevens heeft zijn spelers een groot compliment gemaakt na de 2-1 zege op Hamburger SV, die hij van 'kolossaal belang' vond. De Nederlandse trainer lijkt hard op weg VfB Stuttgart voor het tweede seizoen op rij voor de Bundesliga te behouden.

Uitgeraasde Stevens: 'Zege van kolossaal belang'

Stevens was na afloop bijzonder positief over de prestatie van zijn elftal. ‘Ik kan mijn spelers alleen maar een groot compliment maken. We hebben ons hoofd koel gehouden toen we op achterstand kwamen. Het enige verwijt dat ik mijn team kan maken is dat we de kansen niet afgemaakt hebben. Deze zege is van kolossaal belang.’

In aanloop naar de degradatiekraker liep de spanning hoog op bij Stuttgart. Stevens stond op dat moment met zijn elftal nog op de laatste plaats en met een woede-uitbarsting maakte hij donderdag aan zijn elftal duidelijk dat het hem menens was. 'Dit is de degradatiestrijd. Jullie zijn apen, apen zijn jullie', snauwde Stevens zijn selectie tijdens de training toe.

Het lijkt erop dat de spelers zijn boodschap hebben begrepen. Dankzij de zege op HSV klimt Stuttgart naar de zestiende positie, wat play-offs tegen degradatie zou betekenen. Volgende week zaterdag sluit Stevens uit tegen hekkensluiter Paderborn met zijn elftal de reguliere competitie af. Als de Nederlander wint is directe handhaving zeker, maar bij verlies volgt degradatie. 'We moeten nog één keer presteren om in de Bundesliga te blijven', concludeerde Stevens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.