Uitgedund PSV start voorbereiding met half dozijn goals

Reacties

Landskampioen PSV is de voorbereiding op het nieuwe seizoen - zonder de nodige vaste waarden - begonnen met een simpele zege op hoofdklasser DOSKO. De teller stopte uiteindelijk bij 0-6.

Uitgedund PSV start voorbereiding met half dozijn goals

PSV zette het seizoen in Bergen op Zoom in gang zonder Oranje-internationals Jetro Willems, Jeffrey Bruma, Georginio Wijnaldum, Luciano Narsingh en Luuk de Jong. Zij sluiten maandag weer aan, terwijl zondag ook Oscar Hiljemark, Andrés Guardado, Santiago Arias en aankoop Simon Poulsen nog niet van de partij waren. Jongelingen Steven Bergwijn en Nikolai Laursen mochten zodoende in de basis beginnen.

Na wat speldenprikjes van de Eindhovenaren was het opvallend genoeg DOSKO dat de eerste echte kans kreeg. Keeper Jeroen Zoet kon de kopbal uit een corner uiteindelijk echter vrij simpel vangen. Vlak daarna was het Rai Vloet die PSV op 0-1 zette. Na een fraaie aanval verdubbelde Jürgen Locadia (foto) de voorsprong, nieuwkomer Laursen (17) zorgde met het hoofd voor 0-3. De jonge Deen was vervolgens aangever bij de 0-4 van Bergwijn.

Trainer Phillip Cocu wisselde in de rust acht spelers, waardoor er helemaal een veredeld Jong PSV binnen de lijnen stond. Invaller Aleksander Boljevic maakte direct na de pauze de 0-5, het half dozijn treffers werd volgemaakt door Andrija Lukovic. Hij kopte raak nadat een schot van Locadia terugsprong van de paal. Bij die zes doelpunten zou het blijven.

PSV eerste helft: Zoet; Brenet, Isimat-Mirin, Hendrix, Ritzmaier; Schaars, Vloet, Maher; Laursen, Locadia, Bergwijn.

PSV tweede helft: Pasveer; Brenet (66. Rommens), De Wijs, Alberto, Heesakkers; Lundqvist, Leemans, Lukovic; Laursen (77. Bergwijn), Locadia (77. Vloet), Boljevic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.