'Uiteindelijk had het allemaal veel slechter kunnen aflopen'

Diego Simeone kan leven met de 1-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen, want de trainer van Atlético Madrid beseft dat zijn ploeg ook ruimer had kunnen verliezen.

'Het was een vreemde wedstrijd, waarin beide teams moeite hadden met het creëren van kansen', liet Simeone na de wedstrijd weten. 'Vlak voor rust hadden wij één goede mogelijkheid, maar we verzuimden die te benutten. In de tweede helft kreeg Leverkusen er een paar.'

'Uiteindelijk had het allemaal veel slechter kunnen aflopen dan een 1-0 nederlaag', vervolgde Simeone, die zeer te spreken was over de strijdwijze van Leverkusen. 'Ze spelen op dezelfde manier als wij. Bij balverlies zetten ze enorm veel druk om hem terug te winnen.'

Aan de kant van Atlético gingen Guilherme Siqueira en Saúl voor rust geblesseerd naar de kant, terwijl Diego Godín en Tiago een schorsing opliepen. 'Dat is jammer, maar hoeft geen probleem te zijn. José Giménez en Mario Suárez kunnen hen prima vervangen.'

Vorig seizoen bereikte Atlético Madrid nog de finale van de Champions League, waarin het leek af te stevenen op een overwinning. Real Madrid maakte echter kort voor tijd gelijk via Sergio Ramos, waarna de stadgenoot in de verlenging uitliep naar een 4-1 overwinning.