Uitblinkers voorlopig aan de kant bij PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle moet het enkele weken stellen zonder Kamohelo Mokotjo en Darryl Lachman. Trainer Ron Jans zag Lachman bij zijn rentree opnieuw uitvallen, terwijl de Zuid-Afrikaan al langere tijd met een knieblessure kampt.

Uitblinkers voorlopig aan de kant bij PEC Zwolle

Mokotjo wordt dinsdag geopereerd aan zijn meniscus en zal daardoor vier tot zes weken niet inzetbaar zijn. De dynamische middenvelder is aan een sterk seizoen bezig en mist sowieso de komende vijf competitieduels, waaronder die tegen Ajax.

De halve finale in het bekertoernooi lijkt vooralsnog niet in gevaar te komen. Op 27 maart nemen de Zwollenaren het in eigen huis op tegen NEC.

'Erg vervelend. Nadat we in de laatste weken voor de winterstop een mindere periode hadden, ging het dit jaar met PEC juist weer goed. Ik zal er dan ook alles aan doen om weer zo snel mogelijk op het veld te staan', laat de Zuid-Afrikaan via zijn belangenbehartiger Sport Promotion  weten.

Lachman
Behalve Mokotjo mist Zwolle ook Lachman de komende weken. De centrale verdediger was pas hersteld van een hamstringblessure, maar liep tijdens het duel met Roda JC Kerkrade (3-1 zege) een enkelblessure op. Of Maikel van der Werff inzetbaar is voor het midweekse competitieduel met FC Utrecht is nog niet bekend. De verdediger heeft last van zijn bovenbeen.

De blessure van Lachman biedt nieuwkomer Trent Sainsburry de kans zijn debuut te maken in het shirt van FC Zwolle. De 22-jarige Australiër kwam deze winter over van Central Coast Mariners. Donderdag neemt Zwolle het op tegen FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.