Uitblinker Traore leidt Vitesse ook langs Heracles

Vitesse heeft de reeks van zeven Eredivisie-duels (G5, V2) zonder zege doorbroken met een simpele overwinning op Heracles Almelo: 3-0.

Vitesse maakte dit seizoen indruk met goed positiespel, maar de Arnhemmers koppelden dat slechts zelden aan resultaat. Donderdag sloot het elftal van trainer Peter Bosz echter een negatieve reeks (anderhalve maand geen overwinning) af met een 4-0 overwinning op Ajax.

In de Arena was Bertrand Traore als spits de uitblinker met twee doelpunten, nadat hij vier dagen eerder ook al trefzeker was geweest tegen FC Groningen en daarmee Abiola Dauda naar de bank verdrong. Ook in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo bewees de Chelsea-huurling zijn waarde in de punt van de aanval.

Hij opende in de 25ste minuut met een geplaatst schot, op aangeven van Renato Ibarra, de score en bleef vlak voor rust koelbloedig toen Davy Pröpper hem met een fraaie steekbal voor doelman Dennis Telgenkamp zette. Tussendoor was ook Zakaria Labyad, net als tegen Ajax, trefzeker geweest en dus zocht Vitesse met een 3-0 voorsprong de kleedkamers weer op.

Room
Daarvoor mocht Vitesse ook doelman Eloy Room dankbaar zijn. De vervanger van de geblesseerde Piet Velthuizen keerde met katachtige reflexen schoten van Oussama Tannane, Iliass Bel Hassani en Bryan Linssen, terwijl Labyad een inzet van diezelfde Linssen van de lijn haalde. Ook na rust kreeg Heracles goede mogelijkheden, maar opnieuw bleek Room een sta-in-de-weg.

Dankzij de zege op Heracles sluit Vitesse het jaar af als nummer tien in de Eredivisie, de bezoekers uit Almelo staan vijf plaatsen lager. De Arnhemmers maakten bovendien een eind aan de reeks van zeven competitieduels zonder zege en gaven een vervolg aan de sterke serie in eigen huis. Vitesse is al twaalf thuiswedstrijden (W3, G9) op rij ongeslagen, de langste reeks van alle Eredivisie-teams.