Uitblinker Robben herovert met Bayern derde plaats

Bayern München heeft zaterdag in eigen huis een kostbare zege geboekt op Schalke 04: 4-1. Met Arjen Robben (foto), hij keerde terug na een schorsing, als een van de uitblinkers veroverde de formatie van interim-trainer Andries Jonker zo de derde positie. Die plek geeft recht op het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions League.

Al na zes minuten opende Robben, die had beloofd zijn domme rode kaart van drie weken geleden goed te maken, de score. Na goed doorzetten van Mario Gomez verloor Anthony Annan op knullige wijze de bal. Robben kon vervolgens binnenschieten. Zijn rollertje verdween tergend langzaam in het doel van Manuel Neuer.

De Schalke-goalie, die deze zomer waarschijnlijk naar Bayern verkast, werd overigens opnieuw uitgefloten. De aanhang van de thuisploeg liet, net als eerder dit seizoen, blijken niet op de Duitse international te zitten wachten.

Lang kon Bayern niet genieten van de vroege voorsprong. Doelman Hans-Jörg Butt ging kinderlijk in de fout bij een hoge voorzet. Joël Matip liep de bal van dichtbij binnen, al was het Holger Badstuber die de bal als laatste raakte: 1-1.

Na de onverwachte gelijkmaker gaf Bayern vol gas. De aanvalsdrang resulteerde snel in een nieuwe voorsprong. Thomas Müller profiteerde van een vrije trap van Robben die smoorde in de muur. Na een klutssituatie viel de bal voor de voeten van de Duitser. Zijn schot trof doel in de korte hoek.

Nog binnen de eerste twintig minuten tilde Gomez de voorsprong naar 3-1. Opnieuw stond Robben aan de basis van de trefzekere aanval. Zijn voorzet werd door Müller over de uitkomende Neuer heen gekopt. Gomez gaf op de doellijn het laatste tikje.

In de tweede helft deed Bayern het een stuk rustiger aan. In de slotfase bepaalde Müller de eindstand op 4-1, waardoor München Hannover 96 aflost als nummer drie. Het gat is nu twee punten. De tweede plaats lijkt voor de ploeg van Jonker onhaalbaar. Met nog twee duels op de rol heeft Leverkusen vijf punten meer. Foto: VI Images