Uitblinker Krasic schiet Juve in slotseconden naar zege

Juventus heeft uitstekende zaken gedaan in de Serie A door de topper tegen Lazio te winnen. Na een uitstekende openingsfase was er ook nog vuurwerk ver in blessuretijd (2-1).

Al na twee minuten kon de Juventus-aanhang juichen in Turijn toen Giorgio Chiellini een hoekschop van Milos Krasic binnenkopte. De rechtsbuiten uit Servië was de grote smaakmaker aan de kant van de thuisclub. Kort na de 1-0 bood hij Fabio Quagliarella een haast niet te missen kans, maar de van Napoli gehuurde aanvaller vuurde over. In plaats van 2-0 werd het echter al snel 1-1.

Marco Storari ging in de veertiende minuut opzichtig in de fout bij een hoekschop van Lazio, die daardoor voor de voeten kwam van Mauro Zárate. De Argentijn wist zich wel raad met het buitenkansje, waardoor de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Een minuut later had Sergio Floccari Lazio op voorsprong moeten, maar de spits van de Romeinse ploeg schoot voorlangs.

Kort daarop kreeg Juventus weer twee goede kansen. Alberto Aquilani schoot via de muur een vrije trap op de lat en uit de daarop volgende hoekschop kopte Leonardo Bonucci voorlangs. De storm ging daarna liggen. Nadat Alessandro Del Piero in blessuretijd al bijna de 2-1 had binnengeschoten uit een vrije trap was het Krasic die de thuisclub drie punten bezorgde tegen Lazio.

De afgelopen zomer van CSKA Moskou overgenomen buitenspeler troefde de jonge Belg Luis Pedro Cavanda af aan de rechterkant en passeerde Fernando Muslera in de korte hoek. Door de late treffer van Krasic is Juventus de nieuwe nummer twee in de Serie A. De ploeg heeft net als Napoli en Lazio dertig punten uit zestien wedstrijden, zes minder dan koploper AC Milan. Foto: VI Images