Uitblinker Kozak schiet Lazio langs Fiorentina

Twee doelpunten van Libor Kozak hebben Lazio naar de derde plaats in de Serie A gebracht. De Romeinen wonnen met 2-0 van Fiorentina, dat onderin de middenmoot van de Italiaanse competitie meehobbelt.

Op de overwinning was niets af te dingen. Lazio viel aan en creëerde diverse kansen. Fiorentina had daar bijzonder weinig tegenin te brengen. Al direct moest Artur Boruc, goalie van de Florentijnen, twee keer handelend optreden bij schoten van Sergio Floccari en Giuseppe Biava.

Het duurde echter lang, voordat Lazio het overwicht in doelpunten wist uit te drukken. Kozak werd na 69 minuten in het strafschopgebied van Fiorentina onderuit gehaald door Per Kroldrup. De 21-jarige Tsjech eiste zelf de penalty op en schoot onberispelijk binnen.

Vier minuten later maakte Kozak zijn tweede treffer van de avond. Na een perfecte counter vond Giuseppe Sculli het hoofd van het talent, dat debuteerde in de basis van Lazio en alweer zijn vierde goal van dit seizoen maakte. Foto: VI Images