Uitblinker George leidt NEC langs zwalkend Groningen

NEC heeft op eigen veld tegen FC Groningen een dikverdiende overwinning geboekt: 4-0. De Nijmegenaren maken door de driepunter een sprongetje op de ranglijst.

Uitblinker George leidt NEC langs zwalkend Groningen

De ploeg van trainer Alex Pastoor legde de basis van de winst in het eerste halfuur. Leroy George schatte een steekpass van Navarone Foor op waarde en schoof de bal, hoewel ogenschijnlijk in buitenspelposititie, onder Groningen-doelman Luciano Da Silva door. De 2-0 kwam op naam van Lasse Schøne. De Deen schoot een afgeslagen bal beheerst binnen.

Groningen was geen schim van het elftal dat vorige week nog gewonnen had van PSV. Werkelijk niets lukte bij de ploeg van trainer Pieter Huistra. Na een uur spelen tilde George met zijn tweede doelpunt van de avond de stand naar 3-0. De aanvaller omspeelde Luciano en schoof beheerst binnen.

Het werd nog erger voor de Noorderlingen. Een kwartier voor het einde werd het 4-0: John Goossens tikte op de doellijn binnen na uitstekend voorbereidend werk van George. Daar bleef het bij, waardoor NEC de grootste overwinning van het seizoen boekte.

NEC stijgt met de driepunter van de vijftiende naar de twaalfde plaats in de Eredivisie met 26 punten. Groningen blijft staan op plaats zeven met 32 punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's