Uitblinker Gentenaar redt punt voor VVV-Venlo

NEC is er niet in geslaagd VVV-Venlo in eigen huis te kloppen. Het duel in Nijmegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. De bezoekers mochten vooral hun uitblinkende doelman Dennis Gentenaar dankbaar zijn.

In een vlakke eerste helft slaagde geen van beide ploegen erin het initiatief te nemen. Grote kansen kregen de ploegen dan ook niet. Pas na een half uur zette VVV-Venlo de eerste goede aanval op, maar dat leverde gelijk een treffer op. Keisuke Honda bediende vanaf de achterlijn Sandro Calabro, die alleen maar hoefde in te knikken: 0-1.

Het doelpunt schudde de ploeg van Dwight Lodeweges wakker.
De Nijmegenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar troffen steeds de uitmuntend spelende Dennis Gentenaar.
De goalie maakte op onnavolgbare wijze inzetten van Björn Vleminckx, Moestafa El Kabir en Lasse Schöne onschadelijk.

De enige NEC-speler die de VVV-keeper wist te passeren, was verdediger Ramon Zomer. Hij haalde een afgeslagen hoekschop om en met een curieuze boog verdween de bal achter Gentenaar. Tot ver in de blessuretijd joeg NEC op de winnende treffer, maar bij 1-1 bleef het. Het betekende alweer het vijfde gelijkspel van VVV-Venlo.