Uitblinker Atsu schiet Ghana naar halve finale

Reacties

Ghana heeft zich mede dankzij twee treffers van Christian Atsu geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup. In Malabo werd Guinee met 3-0 verslagen.

Uitblinker Atsu schiet Ghana naar halve finale

Ghana was in de kwartfinale duidelijk een maatje te groot voor Guinee. Atsu, de voormalige vleugelspeler van Vitesse, kon na vier minuten tegendraads binnenschieten nadat André Ayew met een fraaie hakbal de bal panklaar had gelegd: 1-0.

Voor de rust gooide de ploeg van bondscoach Avram Grant, in het verleden manager van Chelsea, de wedstrijd al in het slot. Na een misser van Guinee-verdediger Baissama Sankoh kon Kwesi Appiah eenvoudig binnenschieten.

Het slotakkoord was na de rust voor uitblinker Atsu. De aanvaller van Everton, gehuurd van Chelsea, kwam naar binnen vanaf de rechterkant en bepaalde van grote afstand met een verwoestende uithaal de eindstand tegen Guinee: 3-0. Atsu werd tien minuten voor tijd onder luid applaus naar de kant gehaald, terwijl Guinee het duel eindigde met tien man na de rode kaart in de 94ste minuut van Naby Yattara. In de halve finale neemt Ghana het op tegen gastland Equatoriaal-Guinee, dat in de kwartfinale na verlenging met 2-1 te sterk was voor Tunesië.

Loting
Ghana zette de goede vorm van de groepsfase door in de kwartfinale. De Ghanezen eindigden als groepshoofd in de poule met Algerije, Senegal en Zuid-Afrika. In tegenstelling tot Ghana moest bij Guinee het lot een plaats bij de laatste acht bepalen. Uiteindelijk was Guinee de gelukkige tijdens de loting, waardoor het toernooi voor Mali op een wrange manier eindigde. Doordat Mali en Guinee zowel in punten, onderling resultaat én doelsaldo exact gelijk waren geëindigd was er geen andere beslissingsmogelijkheid dan een loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.