Uitblinkende Ronaldo loodst Real langs stug Atlético

Koploper Real Madrid heeft door een zwaarbevochten uitoverwinning tegen Atlético Madrid (1-4) de voorsprong op achtervolger Barcelona weer op vier punten gebracht. Cristiano Ronaldo was met drie doelpunten weer eens de gevierde man bij de Madrilenen.

Barça had de druk op De Koninklijke behoorlijk opgevoerd door dinsdag al te winnen van Getafe (4-0) en zo de aartsrivaal tot op een punt te naderen. De ploeg van coach José Mourinho liet zich in Vicente Calderón echter niet van de wijs brengen door de strijdende thuisploeg.

Op bezoek bij de stadgenoot eiste Cristiano Ronaldo opnieuw een hoofdrol op. De Portugese sterspeler zette zijn ploeg na een klein halfuur spelen op voorsprong met een inmiddels vermaarde zwabberende vrije trap. Zo'n tien minuten in de tweede helft kopte Radamel Falcao de gelijkmaker binnen en was de spanning volledig terug in de wedstrijd.

Real rechtte echter de rug en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Twintig minuten voor tijd was Ronaldo opnieuw de gevierde man met een hard schot van afstand waarbij Atlético-doelman Thibaut Courtois volkomen kansloos was. In de slotfase maakte Ronaldo zijn valse hattrick compleet door vanaf de stip voor de 3-1 te tekenen en was het verzet van Atlético gebroken.

De flamboyante aanvaller bracht zijn seizoenstotaal op 52. In de Primera División staat de teller momenteel op veertig. Het laatste woord was overigens voor José Callejon, die de eindstand uiteindelijk op 1-4 bepaalde.

Real Madrid gaat met nog zes duels te spelen aan de leiding met 82 punten uit 32 duels. De Madrilenen spelen zaterdag tegen Sporting Gijón. Barcelona volgt op vier punten en gaat op bezoek bij Levante. Foto: VI Images