Uitblinkende Pasveer snoept Vitesse twee punten af

De wedstrijd tussen Vitesse en Heracles Almelo heeft geen winnaar opgeleverd. In Arnhem kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong maar een benutte strafschop van Wilfried Bony zorgde alsnog voor een gelijkspel.

Vitesse speelde in eigen huis niet in het vertrouwde zwart-geel, maar in een speciaal maroon-rood en blauw shirt. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem in september 1944. Onder het toeziend oog van enkele veteranen kwam de wedstrijd traag op gang. Vitesse had het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in kansen. Heracles hield het vooral op tegenhouden.

Pas vlak voor rust kon de eerste grote kans worden genoteerd. Ninos Gouriye testte doelman Piet Velthuizen, die de bal losliet en maar ternauwernood in tweede instantie alsnog kon redden. Twee minuten na rust werd de ban gebroken. De bal bleef hangen in het strafschopgebied van Vitesse nadat Mike te Wierik zijn kopbal gered zag worden door Velthuizen. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Gouriye, die hard raak schoot.

Sinds de openingsdag had Velthuizen niet meer hoeven te vissen en hield hij zijn doel schoon. Een minuut na de treffer kreeg Wilfried Bony een goede kans nadat hij mocht koppen na een voorzet van Renato Ibarra, maar Remko Pasveer bleef alert. Even later was het invaller Mike Havenaar die in twintig seconden tijd twee grote kansen niet wist te benutten, mede dankzij goed werk van Pasveer.

Twintig minuten voor tijd moest de uitblinkende doelman van Heracles Almelo echter capituleren. Wilfried Bony mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat Marco van Ginkel in het strafschopgebied werd gehaakt door Te Wierik. Bony wist wel raad met het buitenkansje en zorgde voor de 1-1. Vitesse rook bloed en ging vol voor de drie punten. Heracles Almelo hield echter stand en staat nu op zes uit zes. Vitesse is nog altijd ongeslagen en heeft veertien punten na zes duels. Foto: VI Images