Uitblinkende keepers houden Arsenal en Liverpool in balans

Arsenal - Liverpool is door toedoen van twee excellerende keepers onbeslist geëindigd: 0-0. Liverpool raakte voor rust twee keer het aluminium, maar zakte in het tweede bedrijf ver weg. Daardoor kan van een terecht resultaat gesproken worden.

Arsenal werd in de eerste helft bij vlagen overlopen door Liverpool. De bezoekers speelden fris en sprankelend, maar kwamen wonder boven wonder voor rust niet tot scoren.

Dat kwam voor een groot deel door Petr Cech. De Tsjechische doelman hield Arsenal op de been met een aantal fabuleuze reddingen. Zo had hij in de 25ste minuut een antwoord op een inzet van James Milner en tikte hij vlak voor rust een prachtig schot van Coutinho tegen de paal.

Het was al de tweede keer dat de Braziliaan van Liverpool het aluminium raakte, want in de derde minuut had hij tegen de onderkant van de lat geschoten. Arsenal stelde daar niet veel tegenover, behalve een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt van Aaron Ramsey. Het was echter zeer twijfelachtig of de Welshman wel buitenspel stond toen hij werd diepgestuurd door Santi Cazorla.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en nam Arsenal het heft in handen. Via Olivier Giroud kregen The Gunners in de 69ste minuut hun eerste grote kans, maar deze keer was het Liverpool-doelman Simon Mignolet die zich onderscheidde met een geweldige save. Een kwartier later kwam Liverpool goed weg toen Martin Skrtel de bal bijna in zijn eigen doel gleed en in de extra tijd ranselde Mignolet nog een pegel van Alexis Sánchez uit de hoek.

De remise is voor Liverpool het eerste puntenverlies van het seizoen. Met zeven punten uit drie duels staan The Reds derde. Arsenal heeft vier punten en bezet een plekje in de middenmoot.