UEFA wijst vier duels EK 2020 toe aan Amsterdam

Reacties

Amsterdam is door de UEFA aangewezen als één van de speelsteden voor het EK van 2020. In De Arena (foto) worden drie groepsduels en een achtste finale afgewerkt.

UEFA wijst vier duels EK 2020 toe aan Amsterdam

De finale van het EK van 2020 wordt gespeeld in Londen. In Wembley worden ook beide halve finales van dat toernooi afgewerkt. Londen troefde in de strijd om dat wedstrijdenpakket München af. Die Zuid-Duitse stad kreeg als troostprijs drie groepsduels en een kwartfinale toegewezen.

Het toernooi wordt over zes jaar afgewerkt in dertien verschillende landen, ter ere van de zestigste verjaardag van het EK. In totaal stelden negentien steden zich kandidaat, te weten: Baku (Azerbeidzjan), Bilbao (Spanje), Boedapest (Hongarije), Boekarest (Roemenië), Brussel (België), Cardiff (Wales), Dublin (Ierland), Glasgow (Schotland), Jeruzalem (Israël), Kopenhagen (Denemarken), Londen (Engeland), Minsk (Wit-Rusland), München (Duitsland), Rome (Italië), Sint-Petersburg (Rusland), Skopje (Macedonië), Sofia (Bulgarije) en Stockholm (Zweden).

De UEFA verdeelde onder die steden in totaal dertien wedstrijdpakketten. Twaalf pakketten bestonden uit drie groepsduels plus een achtste of kwartfinale. Één pakket bestond uit de twee halve finales en finale. De wedstrijdpakketten zijn geografisch gelijkmatig verspreid over het hele continent.

Speelsteden

Halve finales plus finale: Londen

Drie groepsduels plus een kwartfinale: München, Baku, Sint-Petersburg, Rome.

Drie groepsduels plus een achtste finale: Kopenhagen, Boekarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Boedapest, Brussel, Glasgow.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.