UEFA voert biologisch paspoort in

Reacties

In de strijd tegen doping gaat de UEFA het biologische paspoort invoeren in de Champions League. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond donderdag bekendgemaakt na een vergadering in Zwitserland.

UEFA voert biologisch paspoort in

'Dopegebruik dat niet direct kan worden aangetoond, kan dan worden bewezen door veranderingen in het biologische profiel van een speler. Dit is een betrouwbaar en juridisch middel in de strijd tegen doping', aldus een statement van de UEFA.

Het biologische paspoort, dat afkomstig is uit de wielersport, wordt ingevoerd in het seizoen 2015/16. De internationale spelersvakbond FIFPro had eerder al vraagtekens of een biologisch spelerspaspoort in het voetbal een juist middel is om dopegebruikers op te sporen, maar steunt wel de plannen strenger te controleren op doping.

Hoofdletsel
Daarnaast heeft de UEFA een nieuwe procedure opsteld wanneer een speler hoofdletsel heeft opgelopen. De scheidsrechter mag de wedstrijd maximaal drie minuten stilleggen om te voorkomen dat een voetballer met een hersenschudding toch de wedstrijd hervat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.