UEFA versoepelt Financial Fair Play-regels

Reacties

Tijdens een vergadering in Praag is het bestuur van de Europese voetbalbond (UEFA) akkoord gegaan met een aantal aanpassingen in de regels van de Financial Fair Play (FFP). Vorige maand hintte voorzitter Michel Platini al richting een versoepeling van de reglementen.

UEFA versoepelt Financial Fair Play-regels

Clubs die verwachten een te grote schuld te krijgen of die reeds hebben, kunnen zich nu zelf melden. In een plan van aanpak moet vervolgens worden vastgelegd hoe en binnen welke termijn de desbetreffende club de financiële huishouding weer op orde willen brengen. Zij krijgen in principe maximaal vier jaar de tijd om weer gezond te worden. Zolang de afspraken van dat plan worden nagekomen, zullen er geen sancties opgelegd worden.

De UEFA verwacht dat de clubs door de wijziging meer durven te investeren, aangezien bij mogelijke tegenvallers op financieel gebied niet meteen meer een zware sanctie dreigt.

Dankzij een uitspraak van een Brusselse rechter zijn de financiële regels die de UEFA hanteert langzaamaan een hoofdpijndossier aan het worden voor de Europese voetbalunie. Die rechter heeft een door advocaat Jean-Louis Dupont, bekend van het Bosman-arrest in 1995, aangespannen zaak doorverwezen naar het Europese Hof van Justitie. De UEFA legde zich niet neer bij de uitspraak van een Belgische rechter, die oordeelde dat de tweede fase van FFP moet worden opgeschort, en ging in beroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.