UEFA verlicht Europese sanctie Manchester City

Reacties

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft de sanctie van Manchester City voor het aanstaande Champions League-seizoen versoepeld. Vanwege het breken van de Financial Fair Play-regels moet de kampioen van Engeland - net als Paris Saint-Germain - zestig miljoen euro boete betalen en mag het slechts 21 spelers inschrijven in plaats van de gebruikelijke 25 spelers.

UEFA verlicht Europese sanctie Manchester City

Van de 21 spelers moesten er aanvankelijk acht afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding. Dat is teruggebracht naar slechts vijf home growns.

Met de verlichting van de straf nemen de zorgen van manager Manuel Pellegrini (foto) iets af. Al zal het nog steeds flink puzzelen worden voor de Chileen. Pellegrini heeft naast de vijf spelers uit de eigen jeugdopleiding slechts plaats voor zestien man voor de nieuwe voetbaljaargang van het miljoenenbal.

Overigens zijn Manchester City en Paris Saint-Germain niet de enige clubs die werden bestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-afspraken. Miljoenenboetes waren er voor de Russische clubs FC Anzhi (2 miljoen), Zenit Sint-Petersburg (12) en Rubin Kazan (6). Levski Sofia, Galatasaray en Trabzonspor werden bestraft met een boete van 200.000 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.