UEFA verbaasd: 'Steeds contact geweest met Dortmund'

Reacties

De UEFA heeft razendsnel gereageerd op de beschuldiging van Thomas Tuchel dat er niet met Borussia Dortmund is gecommuniceerd over het verplaatsen naar het Champions League-duel met AS Monaco naar woensdagavond.

UEFA verbaasd: 'Steeds contact geweest met Dortmund'

'We hoorden via een sms-je dat de UEFA dat had besloten', zei de trainer na de 2-3 nederlaag tegen Monaco. 'Iemand in Zwitserland heeft zomaar besloten dat wij moesten voetballen. Terwijl wij graag meer tijd hadden gehad om te verwerken wat er gebeurd is.' Met die laatste zin doelde Tuchel op de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund dinsdagavond.

De UEFA ontkent dat het op eigen houtje heeft besloten het duel te verzetten naar woensdagavond.

'De beslissing om de wedstrijd op woensdag 18.45 uur te laten beginnen was dinsdagavond genomen met volledige instemming van de clubs en de autoriteiten', meldt de Europese voetbalbond in een verklaring. 'Woensdag hadden we voortdurend contact met alle partijen en we ontvingen geen informatie die erop wees dat een van beide clubs niet wilde spelen.'

Borussia Dortmund-speler Nuri Sahin reageerde na afloop van de wedstrijd tegen AS Monaco emotioneel op alle gebeurtenissen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.