UEFA straft Feyenoord: één duel zonder publiek en ton boete

Reacties

Feyenoord moet één Europese thuiswedstrijd zonder publiek spelen en een geldboete van honderdduizend euro betalen. Dat is de straf die de UEFA de Rotterdammers heeft opgelegd naar aanleiding van het thuisduel met AS Roma in de Europa League.

UEFA straft Feyenoord: één duel zonder publiek en ton boete

De Feyenoord-fans maakten zich volgens de Europese voetbalbond schuldig aan racistisch gedrag door een plastic banaan op het veld te gooien. Hoewel oud-spelers Sekou Cissé en Salomon Kalou het in een officiële verklaring opnamen voor de aanhang, was de UEFA onverbiddelijk. Feyenoord moet de eerstvolgende wedstrijd in Europees verband in een lege Kuip afwerken en 50 duizend euro betalen.

Omdat de Rotterdamse fans tijdens het duel van de zestiende finale in de Europa League ook nog vuurwerk afstaken, voorwerpen op het veld gooiden en trappen op de tribunes blokkeerden, kreeg Feyenoord een aanvullende boete van 50 duizend euro. Bovendien kwam het de club op een voorwaardelijk straf te staan van één Europese thuiswedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van twee jaar.

Een maand geleden meldde Feyenoord zelf al dat het deze straf zou krijgen, maar het bleek uiteindelijk om een voorstel te gaan van de Europese voetbalbond. Een maand later is de sanctie alsnog opgelegd door de tuchtcommissie. Feyenoord gaat zich beraden of het tegen de staf in beroep gaat en heeft de UEFA om toelichting gevraagd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.